Sollicitatie?

 

 

Een vacature gezien die helemaal bij je past, maar het profiel sluit niet helemaal aan? Soms moet je in je cv je aanstaande werkgever een beetje helpen om tóch bij jou uit te komen...
Het gaat er niet om of iets waar IS, maar of je het waar KUNT MAKEN.

De brievenschrijver

De Brievenschrijverij is een initiatief van tekstschrijver Johan Debbenhof uit Meppel. Meer over Johan is te lezen op www.johanschrijft.nl

Al mijn hele leven besteed ik bijzondere aandacht aan brieven. Briefwisselingen met vrienden, brieven lezen van grote schrijvers en natuurlijk zelf brieven schrijven. Brieven kunnen om allerlei redenen mooi zijn. Om hun zeggingskracht en beknoptheid, om hun taalgebruik, om de onontkoombare logica van het betoog. Waar het altijd om gaat, is de reactie van de lezer. Het effect.
Tallozen heb ik aan een gesprek geholpen met een sollicitatiebrief. Vaak kregen ze daarna ook de baan. Zo ontstond het idee om 'effectieve brieven' voor anderen te gaan schrijven.
De 'goedmaakbrief' is mijn eigen uitvinding. Een succesvol concept met alleen maar winnaars, bij mijn weten uniek in ons taalgebied. Hier hoop ik nog velen mee te kunnen helpen.

Johan